مقالات آموزشی

تجهیزات شبکه میکروتیک

تجهیزات شبکه میکروتیک

میکروتیک برندی در زمینه تولید محصولات تجهیزات شبکه سخت افزاری و نرم افزاری است. این شرکت در سال 1995 در کشور لتونی توسط دو فارغ التحصیل دانشگاه MIT آمریکا تاسیس شد. هم اکنون این شرکت تولید کننده بهترین و باکیفیت ترین محصولات در دنیا در زمینه تجهیزات شبکه است. این شرکت در سال 2019 اعلام کرد که بیش از 280 کارمند در کارخانه تولید کننده آن مشغول به کار هستند. محصولات میکروتیک شامل انواع روتر و اکسس پوینت، سوئیچ شبکه، انواع محصولات وایرلس، لوازم جانبی تجهیزات شبکه و یکی از مهم ترین محصولات آن یعنی سیستم عامل میکروتیک به نام RouterOS است.

در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات مفیدی درباره انواع محصولات میکروتیک به شما ارائه کنیم و در آخر در مورد پیدا کردن یا اخذ نمایندگی میکروتیک و خرید و فروش آن به شما راه کارهایی ارائه کنیم. پس تا پایان همراه ما باشید. برای مشاهده انواع تجهیزات شبکه میکروتیک اینجا را کلیک کنید.

انواع محصولات میکروتیک

محصولات میکروتیک شامل انواع محصولات نرم افزاری و سخت افزاری میکروتیک می شود. که در این قسمت آنها را توضیح می دهیم.

سیستم عامل میکروتیک

RouterOs

اولین محصول Mikrotik سیستم عامل شبکه میکروتیک بود. این سیستم عامل که پس از چندی RouterOS نام گرفت، بر اساس هسته مرکزی لینوکس نوشته شده است. ایجاد امکانات فوق العاده ای مانند روتینگ، فایروال، QoS، Firewall، و مدیریت شبکه هدف اصلی این سیستم عامل شبکه است. این سیستم عامل بر روی بسیاری از روترهای میکروتیک بصورت پیش فرض نصب شده است. RouterOS در واقع یک مسیریاب است که علاوه بر قابلیت نصب بر روی کامپیوترهای شخصی X86 و PC ها، به صورت بسته‌ های نرم‌افزاری سخت‌ افزاری نیز عرضه میشود. پس از نصب این سیستم‌ عامل بر روی روتربورد میکروتیک و یا کامپیوتر، آن سخت‌افزار به عنوان یک مسیریاب شبکه عمل کرده و خدماتی همچون فایروال،  VPN، پهنای باند، (Access Point)  و … را در شبکه ‌های وایرلس ارائه میدهد.

همچنین، این سیستم عامل را میتوان برای انواع interfaceهای شناخته شده مانند اترنت، 10G، میکرو اس دی، Port COM، USB، SFP  نیز بکار برد، که پایداری، کنترل و انعطاف پذیری گسترده ای در مسیریابی آنها به همراه خواهد داشت.

 RouterOS در لایسنس های جداگانه و طبقه بندی شده ای ارائه میشود. که هرکدام کارایی و امکانات ویژه خود را دارند. البته نسخه اولیه این سیستم عامل رایگان بوده و به صورت پیش فرض بر روی بسیاری از RouterBoard های میکروتیک نیز نصب شده است. اما، برای دسترسی های بیشتر نیاز است که یکی از Licenseهای یک تا شش این سیستم عامل خریداری شود. مجوز سطح صفر نیز وجود دارد که تنها یک نسخه آزمایشی از سیستم عامل را ارائه میکند و تنها 24 ساعت کار میکند. لازم به ذکر است تمامی این مجوزها مادم العمر بوده اما، وابسته به هارد دیسک هستند. یعنی نمیتوان آنها را بر روی دو هارد دیسک نصب کرد. البته، امکان جابجا کردن هارد دیسک ها بین روترهای مختلف وجود دارد.    

SwOS

این سیستم عامل زیر مجموعه ای از سیستم عامل RouterOS است. SwOS مخصوص سوئیچ های شبکه یا سوئیچ های RouterBoard طراحی شده است.

کانفیگ سیستم عامل میکروتیک

Winbox یک نوع رابط گرافیکی است میتوان به RouterOS دسترسی داشت و آن را براحتی کانفیگ کرد.

همچنین برای کانفیگ اولیه دستگاه های RouterBoard که در قسمت بعدی آنها را معرفی میکنیم، کافی است که تنها از مک آدرس استفاده می شود. و به آدرس آی پی در ابتدا نیازی نیست.

پروتکل های سیستم عامل RouterOS

علاوه بر پروتکل های متداول شبکه های بی سیم، سیستم عامل های میکروتیک از  nstream و nv2 که دو پروتکل اختصاصی شرکت میکروتیک هستند نیز برخوردار هستند.

روتر شبکه میکروتیک

RouterBoard

MikroTik در سال 2002 تصمیم گرفت که سخت افزار اختصاصی خود را تولید کند. به این ترتیب RouterBoard های میکروتیک به بازار معرفی شدند. هم اکنون این روتر بوردها به دو شکل پکیج (همراه با باکس، آداپتور PoE و آنتن) و یا بصورت مادربوردهایی جداگانه به بازار ارائه می شوند. برخی از این روتربوردها قابلیت کاربری به عنوان سوئیچ و اکسس پوینت، کلاینت و فایروال همراه با QoS  را نیز دارا هستند. برخی از آنها از طریق شکاف های Mini PCI و MiniPCIe قابلیت توسعه یابی دارند. سیستم عامل تمامی روتربوردهای میکروتیک RouterOS بوده و در واقع این روتر برای همین نرم افزار طراحی شده است. تقریبا تمامی مدل های RouterBoard های میکروتیک دارای پورت اترنت PoE هستند و یک رابط برای منبع تغذیه خارجی نیز دارند. روترهای میکروتیک از نظر نوع کاربرد به دو دسته consumer یا مصرف کننده و telecommunication یا ارتباط دور برد تقسیم می شود.

برخی از معروفترین مدل های سری مصرف کننده که برای استفاده در شبکه های کوچک و متوسط مناسب هستند عبارتند از:

روترهای مدل Hex Lite و Hap lite میکروتیک

روترهای مدل audience میکروتیک

روترهای cap، cap lite و wap میکروتیک

روترهای ارتباط دور برد telecommunication میکروتیک

این روترهای میکروتیک از نظر کاربرد مخصوص پروژه های شبکه بزرگ هستند. برخی از معروفترین مدل های این روترها عبارتند از:

روترهای LHG، CCR، SXT و Net Box میکروتیک.

برخی دیگر از ویژگی های روتر میکروتیک عبارتند از:

بطور کلی روترهای میکروتیک دارای ویژگی های کلی زیر هستند:

  • سرعت بوت بالا
  • پیکره بندی اکتیو کلاینت های تحت شبکه با راه اندازی DHCP در شبکه.
  • ریموت از راه دور به شبکه از طریق پروتکل های مختلف vpn
  • دسترسی خارج از شبکه به سرورهای داخل شبکه با پشتیبانی ازdestination Nat
  • کنترل ترافیک شبکه و اعمال محدودیت سرعت برای کاربران یاBandwidth Shaping
  • مسیریابی بر اساس Policy-Based Routing یا PBR
  • پشتیبانی از چندین روتر مجازی یا VRF و پروتکل های مسیریابی MPLS، BGP و .OSPF
  • اتصال به چندین ISP و تقسیم ترافیک شبکه کاربران روی چندین لینک اینترنت.

رادیو وایرلس میکروتیک

جهت ایجاد ارتباطات رادیویی در فواصل مختلف و بلند میتوان از تجهیزات وایرلس outdoor میکروتیک استفاده نمود. این محصولات به رادیو وایرلس میکروتیک معروف هستند. تا قبل از ورود رادیو وایرلس ها به عرصه تجهیزات شبکه، ارسال دیتا با محدودیتهای بسیاری از نظر مسافت ارسال مواجه بود. به واسطه آنتن های بی سیم این رادیوها، انتقال و جابجایی دیتاهای صوتی و تصویری بدون محدودیت مکانی امکانپذیر شده است. کاربرد اصلی این وسیله برای سازمان ها و موسسات بزرگ و همچنین انتقال دیتا در دوربین های مداربسته است.

از مزایای استفاده از رادیو وایرلس میتوان به انعطاف بالا، قابلیت گسترش، نصب آسان و قیمت ارزان آنها اشاره کرد.

شرکت میکروتیک اولین و تنها تولید کننده معتبر رادیو وایرلس در دنیاست. رادیو وایرلس توسط یک روتر، اتصال به شبکه و اینترنت را دریافت کرده و از طریق امواج رادیویی با طول موج بلند یا کوتاه به سمت مقصد ارسال میکند. از نظر قدرت ارسال دیتا دو نوع رادیو وایرلس وجود دارد. رادیو وایرلس Indoor و رادیو وایرلس Outdoor.

محصولات دیگری به نام CPE نیز در بازار وجود دارند که ظاهرا مشابه رادیو وایرلس ها عمل می کنند. اما، بسیار محدودتر هستند. CPE مخفف Customer Premises Equipment است و وظیفه دریافت امواج از سمت مشتری را بر عهده دارد. از مهمترین کاربردهای CPE میتوان به ارتباط داخلی یک سرویس دهنده اینترنت (ISP) تحت عملکرد Access Point، Router  و Bridge با مصرف کننده اینترنت اشاره کرد. تقریبا همه رادیو وایرلس ها علاوه بر حالت عملکرد نقطه به نقطه یا P2P دارای مود CPE نیز هستند و میتوان به این عنوان نیز از آنها استفاده کرد. همچنین برخی از رادیوها ارتباط یک نقطه به چند نقطه یا (PTMP) دارند. 

ساختار رادیو وایرلس ها یا به صورت رادیو آنتن یکپارچه است مثل مدل SXTsq میکروتیک یا اینکه به یک آنتن جداگانه نیاز دارند مثل مدل NetMetal.

انتخاب رادیو وایرلس

رادیو وایرلس های میکروتیک دارای خصوصیات فنی مشخصی هستند که تفاوت آنها برتری یکی بر دیگری و یا کاربری آنها را مشخص می کند. میزان پهنای باند، میزان مسافت قابل پوشش، طراحی یکپارچه یا جداگانه، اندازه و حجم، قدرت آنتن، CPU، استانداردهای وایرلس و … از جمله این ویژگی هستند.

لازم به ذکر است که ویژگی هایی نظیر پهنای باند وایرلس و مسافت تحت پوشش در محیط های آزمایشگاهی اندازه گیری شده اند. بنابراین، در محیط های بیرونی واقعی با شرایط جوی و نویزهای مختلف ممکن است این اعداد تغییر کنند.

همچنین دو نکته زیر را در هنگام مشاهده نام مدل رادیو وایرلس ها در نظر داشته باشید:

1- اعدادی مثل 2، 5 و … فرکانس کاری دستگاه را با واحد گیگاهرتز مشخص میکنند. مثلا 5 گیگاهرتز و … . در این میان عدد 52 نشان دهنده این است که دستگاه با هر دو فرکانس 2 و 5 گیگاهرتز کار می کند.

2- حروف ac در انتهای نام دستگاه به برخورداری از کارت وایرلس و پورت های قدرتمندتر نسبت به مدل معمولی اشاره دارد.

3- حروف hp نیز به High Power بودن و قابلیت استفاده به صورت AP اشاره دارد.

در این قسمت برخی از معروفترین مدل های رادیو وایرلس میکروتیک را با توجه به ویژگی های فنی آنها بررسی می کنیم. لازم به ذکر است که سیستم عامل تمامی دستگاه های رادیو بی سیم میکروتیک RouterOS است. و همگی آنها لز استانداردهای حفاظتی CE, FCC, IC, EAC, ROHS و IP54 برخوردار هستند.

رادیو وایرلس SXTsq Lite5 میکروتیک

مسافت تحت پوشش تا 12 کیلومتر. پهنای باند 300 مگابیت بر ثانیه. طراحی یکپارچه. CPU تک هسته ای 600 مگاهرتزی. استاندارد وایرلس 802.11a/n. قدرت آتنن 16dBi. یک عدد پورت اترنت 10/100Mbps. سطح لایسنس سیستم عامل 3. مصرف برق و یک پورت PoE

رادیو وایرلس SXTsq 5 hp میکروتیک

مسافت تحت پوشش تا 12 کیلومتر. پهنای باند 300 مگابیت بر ثانیه. طراحی غیر یکپارچه. CPU تک هسته ای 600 مگاهرتزی. استاندارد وایرلس 802.11a/n. قدرت آتنن 16dBi. یک عدد پورت اترنت 10/100Mbps. سطح لایسنس سیستم عامل 4. مصرف برق 7 وات و یک پورت PoE استانداردهای امنیتی
WEP 64/128/152, WPA, WPA2, 802.1X.

رادیو وایرلس SXTsq 5 ac

مسافت تحت پوشش تا بیش از 4 کیلومتر. پهنای باند 867 مگابیت بر ثانیه. طراحی غیر یکپارچه. CPU چهار هسته ای 716 مگاهرتزی. استاندارد وایرلس 802.11 a/ac/n. قدرت آتنن 16dBi. یک عدد پورت اترنت 1000/100/10Mbps. سطح لایسنس سیستم عامل 3. مصرف برق 7 وات.

رادیو وایرلس Lhg 5

مسافت تحت پوشش تا 10 کیلومتر. پهنای باند 300 مگابیت بر ثانیه. یکپارچه. CPU یک هسته ای 600 مگاهرتزی. استاندارد وایرلس 802.11 a/n. قدرت آتنن 24.5dBi. یک عدد پورت اترنت 10/100Mbps. سطح لایسنس سیستم عامل 3. مصرف برق 6 وات و پورت PoE.

رادیو وایرلس Lhg xl 5 ac

دارای دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز. مسافت تحت پوشش تا 40 کیلومتر در فرکانس 5GHz و 10 کیلومتر در فرکانس 2.4GHz. پهنای باند 260 و 600 مگابیت بر ثانیه بر بسترهای 2.4 و 5 گیگاهرتز. طراحی یکپارچه. CPU چهار هسته ای 716 مگاهرتزی. استاندارد وایرلس 802.11 a/ac/n. قدرت آتنن 27dBi. یک عدد پورت اترنت 1000/100/10Mbps. سطح لایسنس سیستم عامل 3. مصرف برق 8 وات و PoE.

رادیو وایرلس 5 Qrt

مسافت تحت پوشش تا 20 کیلومتر. پهنای باند 300 مگابیت بر ثانیه. طراحی یکپارچه. CPU یک هسته ای 600 مگاهرتزی. استاندارد وایرلس 802.11 a/n. قدرت آتنن 24dBi. یک عدد پورت اترنت 1000/100/10Mbps. سطح لایسنس سیستم عامل 4. مصرف برق 12 وات و پورت PoE

رادیو وایرلس Qrt 5 ac.

یکپارچه با قدرت بسیار بالا. مسافت تحت پوشش تا 20 کیلومتر. پهنای باند 867 مگابیت بر ثانیه. طراحی یکپارچه. CPU یک هسته ای 720 مگاهرتزی. استاندارد وایرلس 802.11 a/ac/n. قدرت آتنن 24dBi. یک عدد پورت اترنت 1000/100/10Mbps. سطح لایسنس سیستم عامل 4. مصرف برق 10.5 وات و پورت PoE.

رادیو وایرلس Netbox 5.

نیاز به آنتن جداگانه که باعث می شود قدرت آن بسیار بیشتر باشد و درصورتی که آنتن به آن اضافه شود می تواند تا 30 کیلومتر را نیز پوشش دهد. پهنای باند 867 مگابیت بر ثانیه. طراحی غیر یکپارچه. CPU یک هسته ای 720 مگاهرتزی. استاندارد وایرلس 802.11 a/ac/n. بدون آنتن داخلی. یک عدد پورت اترنت 1000/100/10Mbps. سطح لایسنس سیستم عامل 4. مصرف برق 11.5 وات و یک پورت PoE.

البته از نظر نوع مصرف خانگی و شرکتی (در مقیاس کوچک) و سازمانی (در مقیاس بزرگ) نیز می توان رادیو وایرلس های میکروتیک را دسته بندی کرد.

رادیو وایرلس های میکروتیک در مقیاس کوچک شامل مدل های SXTsq، LHG، SXT، Disk lite و SEXTANT است. رادیو وایرلس های در مقیاس بزرگ و سازمانی میکروتیک نیز شامل مدل های Qrt، BaseBox، NetBox و NetMetal است.

قیمت و خرید محصولات میکروتیک

یکی از اهداف اولیه MikroTik تولید محصولاتی با کیفیت بالا و قابل رقابت با سیسکو بود که در عین حال قیمت پایینی نیز داشته باشند. به این ترتیب این شرکت طی سال ها فعالیت توانست به نوآوری های و کاهش هزینه های تولید و به کار بردن تکنولوژی های منحصر بفرد خود به رقیب جدی برند قدیمی و معتبر cisco تبدیل شود. در حال حاضر با توجه به کیفیت بالا و قیمت مقرون به صرفه محصولات میکروتیک این شرکت سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص داده است. با مراجعه به فروشگاه اینترنتی فیدار پردازش خاورمیانه از قیمت تجهیزات شبکه میکروتیک مطلع شوید.

برند mikrotik در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان دارای نمایندگی فروش است. در ایران نیز شرکت فیدار پردازش خاورمیانه عامل فروش این برند است و محصولات این برند را با گارانتی های معتبر تدبیر اندیشان درسا و پارس ارتباط ارائه می کند.

اگر قصد خرید رادیو ایرلس یا دیگر محصولات میکروتیک را دارید حتما از قبل با کارشناسان فنی خبره مشورت کنید. در زمان خرید از گارانتی کالا اطمینان حاصل کنید. همچنین، از لوازم جانبی با کیفیت مانند کابل های با کیفیت در نصب استفاده کنید تا در آینده نزدیک دچار خرابی نشوید. و در آخر اینکه در صورتی که اطلاعات فنی و مهارت کافی ندارید هرگز خودتان اقدام به نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه نکنید.

به منظور خرید آنلاین تجهیزات شبکه میکروتیک مانند انواع روتر، سوئیچ و لوازم جانبی میکروتیک به فروشگاه اینترنتی فیدار پردازش خاورمیانه مراجعه کنید. در صورت داشتن هرگونه سوال فنی در مورد این محصولات نیز با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *