مقالات آموزشی

همه چیز درباره تجهیزات شبکه و مودم دیلینک

همه چیز درباره دیلینک

شرکت دیلینک در سال 1986 در تایوان تاسیس شد. در طول بیش از سه دهه این شرکت تبدیل به یکی معتبرترین و پیشروترین تولید کننده های تجهیزات شبکه با بیش از 2000 کارمند و متخصص در دنیا شده است. امروزه بسیاری از پروژه های کوچک، متوسط و بزرگ در دنیا با استفاده از تجهیزات شبکه دیلینک انجام می شوند. همچنین، این شرکت برای بسیاری از فراهم کنندگان اینترنت در کشورهای مختلف، که خود کمپانی های بزرگی هستند، تجهیزات شبکه فراهم میکند. در ایران نیز این برند بسیار شناخته شده و محبوب است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع تجهیزات شبکه دیلینک آشنا کنیم. برای مشاهده انواع محصولات دیلینک اینجا را کلیک کنید.

انواع روتر و مودم دیلینک

در ابتدا بهتر است کمی در مورد انواع پهنای باند DSL و LTE توضیح دهیم.

اینترنت DSL

به اینترنتی گفته می شود که بوسیله خطوط تلفن مهیا می شود. فرق آن با اینترنت های نسل آنالوگ این است که به این وسیله امکان استفاده از خط تلفن برای مکالمه و اتصال به اینترنت پر سرعت بصورت همزمان فراهم است. خطوط تلفن صدها هزار فرکانس را حمل می کنند. در حالی تنها حدود چند هزار فرکانس آن برای مکالمات تلفنی استفاده می شود. اینترنت DSL از بقیه ظرفیت موجود یک کابل تلفن برای انتقال اطلاعات خود استفاده می کند.

تکنولوژی DSL به دو دسته کلی تقسیم می شود:

1- نا متقارن: که در آن سرعت دریافت و انتقال یا همان دانلود و آپلود برابر نیست. این تکنولوژی در حال حاضر بسیار فراگیر است. ADSL،  ADSL2 و ADSL2+ از انواع این تکنولوژی هستند.

2- متقارن: این تکنولوژی نسل پیشرفته تر DSL نامتقارن است. در این تکنولوژی سرعت دانلود و آپلود با یکدیگر برابر است. تکنولوژی VDSL، VDSL2 و … نمونه هایی از DSL متقارن هستند. البته این تکنولوژی به دلایلی نظیر گرانی و فراهم نبودن زیر ساخت ها هنوز در بسیاری از مناطق ایران و جهان امکان اجرایی شدن ندارد.

اینترنت LTE

این تکنولوژی که گاه با 4G LTE نیز نشان داده میشود در واقع تکنولوژی پیشرفته اینترنت تلفن همراه است. سرعت و پهنای باند این تکنولوژی نسبت به نسل قبلی اینترنت همراه خود یعنی 3G از بالاتر و نسبت به اینترنت 4G واقعی پایین تر است. به دلیل سرعت انتقال بیشتر، تمامی دستگاه‌ های مصرفی در آینده از LTE استفاده خواهند کرد.

تفاوت مودم و روتر چیست؟

حال برای اتصال به یک اینترنت پرسرعت و استفاده از آن به مودم و روتر احتیاج داریم. بسیاری از افراد این دو دستگاه را با یکدیگر اشتباه می گیرند. صرفا به این دلیل که هر دوی آنها دارای چراغ های چشمک زن در جلو و پورت های اترنت در پشت خود هستند. در حالی که کارکرد آنها در یک شبکه اینترنت با یکدیگر متفاوت است.

مودم

وسیله ایست که وظیفه دریافت سیگنال های آنالوگ از فراهم کننده اینترنت شما یا (Internet Service Provider)ISP و تبدیل آنها به سیگنال های دیجیتال و برعکس را بر عهده دارد. به این ترتیب دستگاه های شما قادر خواهند بود اطلاعات را بخوانند و آنها را دریافت و ارسال کنند.

بیشتر مودم ها دارای سه پورت هستند. یکی برای اتصال به روتر، یکی برای اتصال به اینترنت و دیگری برای اتصال به منبع تغذیه.

روتر

یکی از تجهیزات شبکه است که وظیفه دریافت سیگنال اینترنت از مودم و تقسیم آن بین دستگاه های موجود در شبکه را برعهده دارد. در واقع این وسیله کاری می کند تا شما از دستگاه های مختلف خود مانند تلفن همراه هوشمند، کامپیوتر، لپ تاپ، تلوزیون هوشمند و … به شبکه اینترنت وصل شوید.

روتر این کار را با اختصاص دادن IP های مجزا به هر دستگاه در هنگام استفاده از اینترنت انجام می دهد. بنابراین، مثلا وقتی شما تلاش می کنید وب سایتی را روی کامپیوتر خود باز کنید اطلاعات آن وب سایت به موبایل و دیگر دستگاه ها فرستاده نمی شود.

روتر شبکه داخلی اینترنت شما را می سازد و به شما اجازه می دهد تا تنظیمات آن را تغییر دهید. از جمله این تنظیمات می توان به تنظیمات امنیتی، اولویت بندی استفاده از ترافیک به دستگاه های مختلف و … اشاره کرد. روتر همچنین، امکان ارتباط دستگاه های مختلف موجود در شبکه با یکدیگر را فراهم می کند. مثلا، به وسیله روتر می توانید تنظیمات تجهیزات خانه هوشمند خود را توسط نرم افزاری روی گوشی تلفن همرا ه خود تغییر دهید.

روترها دارای انواع بی سیم و با سیم هستند. انواع با سیم آنها دارای آنتن های داخلی برای پخش سیگنال های Wireless هستند. بیشتر روترها دارای تعدادی پورت برای اتصال به دستگاه های موجود در شبکه هستند و همگی آنها نیز یک پورت اترنت برای اتصال به مودم دارند.

بطور خلاصه

برای اتصال به اینترنت با دستگاه های مختلف موجود در یک شبکه، شما به هر دوی این دستگاه ها نیازمند هستید. با این وجود امروزه بسیاری از دستگاه ها دارای کارکرد مودم و روتر بصورت همزمان هستند. بنابراین، در بسیاری از موارد نیازی به استفاده از دو دستگاه مجزا نخواهد بود. با این حال بطور ساده به همه این دستگاه ها مودم گفته می شود.   

برای اتصال به هر کدام از انواع اینترنت شما به مودم مخصوص آن نوع از اینترنت احتیاج دارید. مثلا برای اتصال به اینترنت ADSL2+ شما به مودم ADSL2+ احتیاج خواهید داشت.

مودم ها و روترهای DSL دیلینک :

شرکت D LINK که یکی از معتبرترین تولید کننده های مودم و تجهیزات شبکه در دنیاست انواع مودم، روترو مودم-روتر را در انواع تکنولوژی های DSL فراهم کرده است. در زیر به برخی از ویژگی های بارزمحصولات این برند اشاره می کنیم. 

سرعت:

قابلیت متصل کردن دستگاه ها به شبکه wifi با سرعت های بسیار بالا نظیر 1600 مگابیت بر ثانیه.

SMART BEAM یا شعاع هوشمند:

که بطور قابل توجهی قدرت و گستره تحت پوشش سیگنال بی سیم را افزایش می دهد. به این ترتیب در هر نقطه از منزل یا شرکت تجاری خود بدون افت کیفیت میتوانید به کارهایی مانند تماشای آنلاین ویدئوهای 4K، چت، بازی آنلاین و … بپردازید.

اتصال هوشمند:

به این وسیله مودم روتر شما از بین باندهای مختلف بهترین و سریع ترین را برای اتصال یک دستگاه موجود در شبکه شما انتخاب می کند. به این ترتیب هر دستگاه همیشه بهترین اتصال به اینترنت را خواهد داشت.

مودم های دو بانده:

که به شما اجازه انجام همزمان کارهای مختلف مانند وب گردی، ارسال ایمیل، چت و بازی های آنلاین، پخش فایل های صوتی و تصویری و تماس صوتی و تصویری اینترنتی را می دهد.

مودم های سه بانده:

که مانند سه مودم روتر در یک دستگاه عمل می کنند. و امکان اتصال دستگاه های بیشتری حتی نسبت به مودم های دو بانده دیلینک را فراهم می کنند.

نصب و کاربری آسان:

تنها با طی چند مرحله ساده که در دفترچه راهنمای تجهیزات شبکه دیلینک آمده است مودم دیلینک شما نصب شده است. همچنین تنها با فشردن دکمه WPS دستگاه های خود یک اتصال امن WPA و WPA2 را بین مودم و دستگاه خود ایجاد نمایید. این کار با استفاده از فایروال های NAT و SPI مانع از دسترسی غیر مجاز به شبکه شما خواهد شد. 

پورت های WAN گیگابایتی پر قدرت:

برای اتصال کامپیتورها و دیگر دستگاه ها از طریق کابل های خارجی مانند فیبرنوری و کابل تلفن. در روترهای بی سیم دیلینک منظور از WAN همان اینترنت است. و دستگاه ها از طریق کابل های LAN به اینترنت متصل می شوند.

پورت های LAN پر قدرت گیگابایتی:

که برای اتصال محلی کامپیوترها و دیگر تجهیزات به کار می روند.

پشتیبانی از VDSL  و ADSL بصورت همزمان:

در صورتی که مودم روتر ADSL/VDSL دیلینک را در اختیار داشته باشید، در صورت تغییر سرویس خود ازADSL  به  VDSLو برعکس دیگر نیازی به تعویض مودم نخواهد بود. همچنین، سرعت دانلود و آپلود در این مودم های بسیار بیشتر از مودم های ADSL معمولی است.

امکان برقراری مکالمه VOIP:

این امکان از طریق اتصال دو تلفن به پشت برخی از مودم های دیلینک مهیا شده است.

قابلیت اتصال USB:

بسیاری از مودم روترهای دیلینک دارای پورت USB هستند. به این وسیله شما میتوانید فایل های موسیقی، فیلم، عکس و … خود را روی یک USB ریخته و با اتصال آن به مودم دیلینک آنها را روی دستگاه های مختلف خود پخش کنید یا به نمایش بگذارید. همزمان دیگر کاربران اینترنت میتوانند استفاده مورد نظر خود را از اینترنت روی دستگاه خود داشته باشند. همچنین، امکان ذخیره و پخش آفلاین این فایل ها نیز وجود دارد.   

برخی از معروف ترین مدل های مودم روتر دیلینک محصولات زیر هستند:

مودم دیلینک 2740u، مودم دیلینک 2750u، مودم دیلینک 2730u و … .

همچنین مودم های تک آنتن و دو آنتن D LINK نیز در میان مشتریان معروف شده اند. که مودم دیلینک تک آنتن قدرت سیگنال کمتری نسبت به مودم دو آنتن با مشخصات مشابه دارد.

مودم هات اسپات دیلینک D LINK

به منظور اتصال به یک اینترنت LTE به مودم مخصوص آن یعنی یک مودم 4G LTE نیاز خواهیم داشت. شرکت دیلینک تعداد بسیار متنوعی از این مودم ها را به بازار عرضه کرده است که هر کدام دارای قابلیت های متفاوتی هستند. در ایران این مودم ها به مودم دیلینک سیم کارتی یا سیم کارت خور نیز معروف هستند. امکان جابجایی و نصب آسان آنها از مزایای این نوع از مودم هاست. نسل جدیدتر این مودم ها نیز مودم های TD-LTE هستند که سرعت و کیفیت آنها به 4G واقعی نزدیکتر است.

سوئیچ شبکه دیلینک

سوئیچ شبکه وسیله ایست که به روتر وصل شده و امکان گسترش شبکه را فراهم می کند. این به این معنی است که تعداد وسایلی که به شبکه متصل می شوند مانند کامپیوتر، موبایل، پرینتر و … افزایش می یابد. سوئیچ شبکه دیلینک یکی از بهترین سوئیچ های دنیاست. این شرکت محصولات متنوعی را در این بخش ارائه کرده و تقریبا تمام نیازهای ممکن را برطرف ساخته است. سوئیچ شبکه های دیلینک در پنج سری زیر ارائه می شوند:

1- سوئیچ تمام مدیریتی دیلینک یا Fully Managed Switches

2- سوئیچ مدیریتی هوشمند دیلینک یا Smart Managed Switches

3- سوئیچ غیر مدیریتی دیلینک یا Unmanaged Switches

4- سوئیچ صنعتی دیلینک یا Industrial Switches

5- سوئیچ مدیریت ابری یا Cloud Managed Switches

بسیاری از این سوئیچ ها دارای اتصال 10 گیگابایتی هستند. امنیت بسیار بالا و استاندارد کیفیت QoS، تنظیمات ساده در سوئیچ های غیر مدیریتی و سوئیچ های مدیریتی لایه دو و هوشمند از دیگر ویژگی های عمومی این سوئیچ ها هستند.

تعداد پورت یک سوئیچ شبکه از عوامل بسیار مهم در انتخاب، کاربری و قیمت یک سوئیچ شبکه است. به این منظور تجهیزات  دیلینک سوئیچ های شبکه خود را با تعداد پورت بسیار متنوع به منظور کاربری در پروژه های کوچک، متوسط و بزرگ، طراحی و عرضه کرده است. برخی از این سوئیچ ها PoE هستند. به این معنی که از طریق کابل شبکه خود می توانند برق مورد نیاز خود را تامین کنند و نیازی به منبع تغذیه جداگانه ندارند.

تنظیمات و چراغ های مودم دیلینک

معمولا تنظیمات مودم های ADSL ساده است و توسط خود کاربر و با انجام چند مرحله ساده قابل انجام است. برای انجام این کار علاوه بر مودم به کابل شبکه، کابل تلفن، پریز تلفن و اسپلیتر نیاز خواهید داشت. با وصل کابل شبکه به مودم و اسپلیتر و وصل اسپلیتر با کابل تلفن به پریز تلفن، مودم خود را به یک دستگاه مثلا لپ تاپ متصل نمایید. سپس در آدرس بار، آدرس IP پیش فرض مودم دیلینک را وارد نمایید. این آدرس برای مودم های دیلینک 192.168.1.1 است. با وارد کردن ADMIN به عنوان نام کاربری و پسورد وارد تنظیمات مودم خواهید شد. در آنجا می توانید با راهنمایی پشتیبانی ISP خود و یا با یک جستجوی ساده تنظیمات مورد نظر خود را پیدا کرده و انجام دهید.

تنظیمات مودم های LTE نیز با راهنمایی شرکتی که ازآن اینرنت خریداری کرده اید به راحتی قابل انجام است.

اما تنظیمات مودم های VDSL معمولا پیچیدگی هایی دارد که بهتر است از ISP خود بخواهید یک نصاب حرفه ای را برای شما در نظر بگیرد. و یا خودتان از یک نصاب حرفه ای بخواهید تا مودم VDSL شما را نصب کند.

بسته به مدل و نوع تکنولوژی، مودم دیلینک شما می تواند چراغ های متفاوتی داشته باشد. اما،

برخی از چراغ های معمول مودم دیلینک عبارتند از:

چراغ پاور: که نشان دهنده روشن یا خاموش بودن مودم است.

چراغ پورت های شبکه: که تعداد متفاوتی در انواع مودم ها دارد و نشان دهنده ارتباط فیزیکی مودم با PC، لپ تاپ، تلویزیون هوشمند و … است.

چراغ وای فای: این چراغ برای نشان دادن وضعیت روشن یا خاموش وای فای است. در حالت کارکرد صحیح این چراغ باید چشمک زن باشد.

چراغ WPS: این چراغ مربوط به تنظیمات امنیتی مودم است و بدون مشورت با یک متخصص نباید آن را فعال کرد.

چراغ: DSL نشان دهنده وضعیت ارتباط با مرکز مخابراتی است. این چراغ همیشه باید روشن و ثابت باشد. درغیر این صورت نشان دهنده این است که اتصالات مودم، کابل ها و … به درستی انجام نشده و یا حتی خط شما رانژه نشده است. این چراغ پس از روشن شدن مودم حدودا 30 ثانیه طول می کشد تا ثابت شود.

چراغ اینترنت: روشن بودن این چراغ نشان دهنده اتصال مودم به شبکه جهانی اینترنت است. چشمک زدن آن به معنی انتقال داده در مودم است. در صورتیکه چراغ اینترنت خاموش یا قرمز باشد نشان دهنده این است که سرویس اینترنت شما از طرف شرکتی که با آن قرارداد دارید قطع شده است.

قیمت تجهیزات شبکه دیلینک

قیمت تجهیزات شبکه دیلینک نسبت به کیفیت آن مناسب است. شرکت فیدار پردازش خاورمیانه نماینده رسمی فروش دیلینک در وب سایت خود لیست قیمت تجهیزات شبکه دیلینک به همراه تخفیف های آنها را فراهم کرده است. به این ترتیب کاربران می توانند ضمن مقایسه محصولات، با توجه به بودجه خود بهترین انتخاب را داشته باشند.

نمایندگی دیلینک

برند D LINK در بیش از 60 کشور درآمریکای شمالی، اروپا و آسیا دارای نمایندگی است. شرکت فیدار پردازش خاورمیانه نیز در ایران عامل فروش این برند است. محصولات این برند با یک سال گارانتی پارس ارتباط ارائه می شوند.

خرید آنلاین محصولات دیلینک

تجربه خرید آنلاین و مطمئن یک برند جهانی مطمئنا بسیار لذت بخش است. شرکت فیدار پردازش خاورمیانه با فراهم آوردن اطلاعات مفید در باره محصولات دیلینک و قیمت های منصفانه امکان خرید آنلاین تجهیزات شبکه دیلینک را فراهم کرده است.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *