مقالات آموزشی, مقالات دوربین مداربسته

رک و کاربردهای آن

رک و کاربردهای آن

رک یکی از اجزای جدایی ناپذیر و مهم هر سیستم تحت شبکه، دوربین مداربسته و سیستم های مشابه است. علی رغم ظاهر ساده و کارکرد بدیهی که این وسیله دارد کارکرد بسیار مهمی در سیستم های تحت شبکه، دوربین مداربسته و … دارد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با ضرورت و کاربرد رک آشنا کنیم. همچنین انواع رک را از نظر ابعاد و شکل معرفی خواهیم کرد. در قسمت بعدی اجزاء تشکیل دهنده رک و امکانات مختلف آن را معرفی و مرور می کنیم. در پایان نیز  در مورد قیمت انواع رک صحبت می کنیم و راه کاری برای خرید رک متناسب با پروژه شما را به شما پیشنهاد خواهیم کرد. برای مشاهده انواع رک اینجا را کلیک کنید.

کاربرد رک و مشخصات آن

اصلی ترین کاربرد رک در سیستم های تحت شبکه و دوربین مداربسته است. این سیستم ها از تجهیزات مختلفی مانند سرور، مودم، روتر، سوئیچ، پچ پنل، دستگاه های ضبط تصویر dvr و nvr تشکیل شده اند. این وسیله به طور ساده مکعب مستطیلی است که در درون خود تعدادی طبقه دارد و این تجهیزات را با نظمی مشخص در هر طبقه جای می دهد. رک ها یا باز (بدون دیواره و در) و یا بسته (با دیواره و در) هستند.

از مهم ترین مزیت ها و ضرورت های این وسیله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • نگهداری از تجهیزات به گونه ‌ای ایمن، بهینه و منظم
  • دسترسی آسان و سریع به تجهیزات. این امر با وجود انواع سینی یا طبقات متحرک و دسته بندی بندی کردن کابل ها میسر می شود. در زمان انجام سرویس، تعمیرات، نیاز به تشخیص کابل های مربوط به هر یک از تجهیزات و … این امر اهمیت خود را نشان می دهد.
  • بهینه کردن فضای اشغال شده توسط تجهیزات
  • جلوگیری از سرقت و دسترسی افراد متفرقه
  • محافظت در برابر عوامل محیطی نظیر گرد و خاک، ضربه، رطوبت، تغییر دما و حتی زلزله و بلایای طبیعی، که باعث افزایش طول عمر تجهیزات می شود. با استفاده از انواع فن و خنک کننده می توان جریان هوای مناسبی در درون رک ایجاد کرد و مانع از گرم شدن بیش از حد دستگاه ها شد. البته در در مورد استفاده از رک های کوچکی که درون آنها تجهیزاتی مانند dvr دوربین مداربسته قرار می گیرند نیازی به استفاده از فن نیست. البته باید در نظر داشت که ثابت کردن رک و حفظ فاصله آن با دیوار در جریان هوای آن بسیار مهم است. همچنین، با در آوردن طبقه های بلا استفاده نیز می توان جریان هوا و دمای هوای پایین تری را ایجاد کرد.
سایز رک

رک ها در سایزهای مختلفی تولید می شوند که با واحد یونیت سنجیده می شود. هر یونیت برای با 1.7 اینچ یا 4.445 سانتی متراست. این عدد ارتفاع رک را مشخص می کند و برای انتخاب رک باید به عمق آن نیز توجه کرد. ارتفاع rack از 4 یونیت تا 45 یونیت و عمق آنها نیز از 30 تا 121 سانتی متر متغیر است.

همچنین rack ها با  توجه به ابعادشان و اینکه ثابت یا متحرک یا چرخدار هستند وزن های متفاوتی را تحمل می کنند. در هنگام خرید بایستی به این فاکتور توجه داشته باشید.

عموم رک ها از استاندارد 19 اینچ پیروی می کنند. این استاندارد فاصله عرضی بین تجهیزات درون شبکه را تعیین می کند. البته rack های با عرض بیشتر از 19 اینچ هم وجود دارند ولی کارایی های محدودتری دارند.

انواع کابل ها از محل هایی که معمولا در بالا و پایین rack پیش بینی شده اند وارد محفظه می شوند.

جنس بدنه

عموما از فلز یا آلومینیوم است. جنس درب ها نیز می تواند شیشه ای، فلزی یا تلقی باشد.

rack هایی هستند که برای نگهداری از سرور و تجهیزات وابسته به آن مانند UPS، PSU، مانیتور و استوریج، استفاده می شوند. این رک ها بزرگتر از رک هایی هستند که برای نگهداری از تجهیزات شبکه و دستگاه های dvr، nvr و … استفاده می شوند. همچنین آنها همگی دارای پشت و در و دیواره هستند و معمولا درب و پشت آنها به منظور سرمایش تجهیزات مشبک است. اما، rack های معمولی که به آنها رک شبکه نیز گفته می شود درب مشبک ندارند و فقط پشت آنها مشبک است.

انواع رک

rack ها از نظر ابعاد و در نتیجه کارایی به دو دسته دیواری و ایستاده تقسیم می شوند. در این قسمت این دو نوع را بررسی می کنیم.

رک دیواری

که ارتفاع آن 4 تا 15 یونیت و عمق آن 30 تا 60 سانتی متر است. رک دیواری به دیوار متصل می شود و برای شبکه های کوچک از آن استفاده می شود. البته میتوان از آن برای نگهداری از بخشی از تجهیزات یک شبکه بزرگ نیز استفاده کرد. پرکاربردترین آنها، رک 4 یونیت، 6 یونیت، 7 یونیت و 9 یونیت است.

انواع رک دیواری

Single Section Rack

درب این rack ها معمولا شیشه ای است و بنابراین می توان تجهیزات شبکه را از بیرون مشاهده کرد. قسمت پشتی آنها نیز ورقه ای فلزی است که به دیوار متصل می شود. کابل های مختلف نیز می توانند از زیر و بالای آنها، بواسطه سوراخ هایی که تعبیه شده اند، وارد rack شوند.

Double Section Rack

این rack علاوه بر مشخصات نوع single section دارای یک درب اضافی در قسمت پشت است. مکانیزم این نوع rack به گونه ای است که امکان چرخش 100 درجه ای و دسترسی به پشت رک را فراهم می کند. این ویژگی برای سوئیچ هایی که ماژول پشتی دارند مناسب است. همچنین علاوه بر بالا و زیر از طریق سوراخ های تعبیه شده بر پهلوی آن نیز تهویه انجام می شود.

برخی دیگر از امکانات رک های دیواری عبارتند از:
  • امکان نصب پاور یونیت های ۳ پورت و چهار پورت و فن های 12 سانتی متری.
  • امکان قرار دادن تجهیزات Edge در آنها به عنوان تجهیزاتی که ارتباط بین دو شبکه را برقرار می کنند.
  • امکان قفل درب.
  • جنس بدنه استیل یا آلومینیوم.
  • برخی از انواع رک دیواری نیز دارای درب های جانبی هستند. تا دسترسی به تجهیزات آسان تر شود.

رک ایستاده

رک ایستاده از نظر ابعاد بزرگتر از دیواری است. این rack با ارتفاع های 15 تا 45 یونیت و عمق های 60 تا 120 سانتی متر در بازار وجوو دارد. از رک ایستاده به منظور نگهداری از تجهیزات شبکه بزرگ یا سرور استفاده می شود. این rack ها بطور پیش فرض حداقل دارای یک فن هستند. اما، می توان فن های بیشتر (معمولا تا 4 فن) نیز روی آن نصب کرد. این rack ها دارای چرخ در زیر خود هستند که می توان آنها را به این وسیله جابجا کرد.

برخی دیگر ویژگی های رک ایستاده موارد زیر هستند:
  • درب های شیشه ای، فلزی یا تلقی در جلو وعقب
  • برخی از آنها یک در اضافه نیز در پشت خود دارند که از ان طریق می توان به کابل های شبکه و برق دسترسی داشت.
  • امکان نصب پاور ماژول های 8 پورت و 9 پورت افقی و یا نصب پاور ماژول های عمودی با توجه به ارتفاع رک.
  • قابلیت جابجایی و چرخش تا 180 درجه
  • امکان مونتاژ قطعات در محل پروژه. (به این وسیله حمل و نقل آن از محل فروش تا محل مشتری آسان تر خواهد بود).
  • وجود ورودی و خروجی مخصوص کابل در بالا و زیر.

انواع رک ایستاده عبارتند از.

  • رک شبکه و مخابراتی. مخصوص تجهیزات مخابرات و شبکه
  • رک سرور. که مخصوص نگهداری از سرور است.
  • رک دیتاسنتر. که با توان تحمل وزن بالای خود به صورت سری در اتاقی موسوم به اتاق رک، کنار یکدیگر قرار می گیرند.

اجزاء تشکیل دهنده رک

فریم اصلی

چهارچوب اصلی rack است که از ستون ها و صفحات فلزی جوش داده شده یا پیچ شده تشکیل شده است.

درب

که شامل سه نوع درب است.

درب جلوی Closed Door که دربی شیشه ای و همیشه بسته است.

 درب جلوی Open Door که دارای سوراخ هایی برای تهویه هواست.

درب پشتی Rear Door که در بعضی از rack ها به منظور دسترسی به پشت این وسیله در نظر گرفته  می شود.

کیس رک مونت

رکمونت به هر وسیله ای گفته می شود که قابلیت نصب در rack را داشته باشد. به منظور جداسازی این دستگاه ها از سایر تجهیزات و ساخت سرورهای اختصاصی از کیس رکمونت استفاده می شود که برخی تجهیزات رکمونت درون آن قرار می گیرد. کیس رکمونت را می‌ توان در رک ایستاده نصب کرد. این کیس ها در سایزهای 3 و 4 یونیت و تا 400 وات قدرت وجود دارند.

ریل نصب

برای قرار دادن سرور رکمونت در داخل rack تعبیه شده است و سوراخ هایی دارد که برای نصب تجهیزات ایجاد شده اند.

قفل

که انواع مختلفی دارد. مانند قفل اثر انگشت. قفل سوئیچی مثل سوئیچ های مگنتی و قفل ریتال که یا با کد و یا کلید قفل می شود و مخصوص رک ایستاده است.

نگهدارنده کابل

که بصورت عمودی یا افقی وجود دارد و به منظور سامان دهی کابل ها از آن استفاده  می شود.

پچ پنل

در یک شبکه تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در محل قرارگیری جمع اوری می کنند. سپس آنها را وارد قطعه ای مستطیلی شکل با تعداد مشحصی پورت می کنند. این قطعه پچ پنل نام دارد و باعث می شود تا در صورت لزوم هر سوکت را با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند. استفاده از پچ پنل باعث منظم شدن سیم کشی ها و استفاده از آنها در موقع لزوم با شماره گذاری آنها می شود.

فن

از فن برای خنک کردن تجهیزات استفاده می شود. رک های دیواری عمدتا بدون فن و یا حداکثر یک فن با قابلیت اضافه شدن فن های بیشتر هستند. رک های ایستاده نیز دارای حداقل یک فن هستند و قابلیت اضافه شدن تا 4 عدد فن را نیز دارا هستند. ابعاد هر فن معمولا 12*12 سانتی متر است. انواع بوشی و بلبرینگی فن (با کیفیت بالاتر نسبت به بوشی) در بازار موجود است. فن را معمولا بر روی قسمت فوقانی نصب می کنند.

یونیت فن

می‌توان از یونیت فن برای افزودن تعداد بیشتری فن برای خنک‌ سازی بهتر استفاده کرد. هر یونیت فن دارای 2، 4 یا 6 فن است که با ولتاژ 220 ولت کار می ‌کنند.

باتری بکاپ و UPS

این باتری می تواند درون rack نصب شده و برق مورد نیاز برای کارکردن تجهیزات را بدون نوسان تامین می کند. همچنین در صورت قطعی برق تا یک ساعت می تواند به عنوان بک آپ برق تجهیزات متصل به خود را تامین نماید.

لایت پنل

لایت پنل یک لامپ LED  است که درون rack نصب می شود و در مواقعی که نور لازم برای دیدن تجهیزات شبکه و … وجود ندارد از ان استفاده می شود. این لامپ از طریق کابلی که دارد به PDU وصل می شود.

جعبه توزیع برق AC

که منبع تغذیه برای کل تجهیزات درون rack است.

سینی های کشویی

علاوه بر طبقات، سینی هایی نیز وجود دارند که میتوان آنها را به rack اضافه کرد و تجهیزات بیشتری را در آن جا داد. درانتخاب این سینی ها بایستی به حداکثر وزنی که می توانند تحمل کنند توجه کرد.

نگهدارنده مودم

که یک شاسی نگهدارنده مودم است و استفاده از آن موجب صرفه جویی در فضای مودم می شود.

چرخ و پایه

رک های ایستاده همگی دارای پایه هایی هستند که به وسیله آنها تعادل آنها روی زمین حفظ و تنظیم می شود. همچنین رک های ایستاده دارای چرخ هایی هستند که بوسیله آنها جابجا می شوند. می توان به رک های دیواری نیز پایه اضافه کرد تا بتوان آنها را روی زمین قرار داد.

لامپ

که روی سقف رک نصب می شود و داخل آن را روشن می کند.

بلانک پنل Blank Panel

ممکن است از همه فضا و طبقات rack استفاده نشود. با استفاده از بلانک پنل این فضاها را می پوشانیم. این کار هم در زیبایی، هم در کمک به جریان هوای بهتر و هم در دسترسی آسان تر به تجهیزات شبکه تاثیر مهمی دارد.

ساب رک Sub Rack

ساب رک در واقع رک کوچکی است که درون rack قرار می گیرد و تجهیزات مشخصی را میتوان درون آن قرار داد. با استفاده از ساب رک خارج کردن و تعویض یک مجموعه راحت تر انجام می شود.

پاور ماژول یا PDU

وسیله ایست که کابل های تغذیه برق تجهیزات مختلف شبکه به ان متصل شده و در نهایت یک خروجی از آن به سمت منبع تغذیه برق AC خارج می شود.

مانیتور

مانیتور روی آدابتور قرار گرفته و ارتباط میان اجزای رک را برقرار می سازد.

حرارت سنج

که دمای درون رک را اندازه میگیرد. این سنسور را می بایست در نزدیکی بالاترین سینی نصب کرد. می توان آن را به فن نیز متصل کرد تا در صورت لزوم فن شروع به کار کند.

قیمت رک

با توجه به توضیحات فنی که داده شد قیمت رک می تواند متفاوت باشد. جنس بدنه، درب، اندازه، تعداد فن، امکانات جانبی و … می تواند روی قیمت یک فن موثر باشد. شرکت فیدار پردازش خاورمیانه قیمت انواع رک را در وب سایت فروشگاهی خود آماده کرده است. این قیمت ها همگی قیمت روز بوده و به واسطه قدرت بالای تامین این شرکت نسبت به قیمت بازار بسیار رقابتی است.

خرید آنلاین رک

شرکت فیدار پردازش خاورمیانه امکان خرید اینترنتی انواع رک را با بهترین کیفیت و قیمت فراهم کرده است. با مراجعه به فروشگاه اینترنتی این شرکت در مورد انواع رک اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورده و سپس اقدام به خرید اینترنتی و مطمئن نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *