مقالات آموزشی

تجهیزات شبکه چیست؟

تجهیزات شبکه

بطور کلی به مجموعه ای از دستگاه های الکترونیکی مانند انواع کامپیوتر، دوربین مداربسته و دیگر سخت افزارها و نرم افزارها که به هم متصل شده و موجب ارتباط کاربران این دستگاه ها با یکدیگر می شوند شبکه می گویند. استفاده از شبکه محدودیت های جغرافیایی، امنیتی، مالی و زمانی را برای انتقال و به اشتراک گذاشتن داده ها با سرعت بالا را بسیار کاهش می دهد. اما، برای راه اندازی یک شبکه نیاز به تجهیزات شبکه مخصوص همان شبکه خواهد بود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع تجهیزات شبکه و کاربردهای آن آشنا کنیم. همچنین، در مورد بهترین برندهای تجهیزات شبکه و نحوه اطلاع از قیمت و خرید آنها نیز شما را راهنمایی خواهیم کرد. برای مشاهده انواع تجهیزات شبکه اینجا را کلیک کنید.

انواع تجهیزات شبکه

بطور کلی تجهیزات شبکه به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

الف- تجهیزات شبکه پسیو

تجهیزات شبکه پسیو  Passiveبه تجهیزاتی گفته می شود که نقش ارتباطی و انتقال اطلاعات را بر عهده دارند. این تجهیزات برای عملکردشان نیازی به برق ندارند. به این تجهیزات می توان لوازم جانبی تجهیزات شبکه نیز گفت. برخی از انواع تجهیزات شبکه پسیو تجهیزات زیر هستند.

  • انواع کابل

شامل انواع کابل شبکه که از نوع بزرگ آن به عنوان کابل اصلی پیکربندی شبکه و انواع کوچکتر آن برای اتصال کوتاه ایستگاه های موجود در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده دیگر این کابل در سیستم دوربین مداربسته بر بستر آنالوگ است. بطور مثال کابل های OCAP و ترکیبی برق و تصویر از انواع کابل کواکسیال به شمار می آیند.

کابل زوج یا twisted pair یا کابل شبکه. که در شبکه های کامپیوتری، مخابراتی و تلفن ها مورد استفاده قرار می گیرد. دیگر استفاده رایج این کابل ها در سیستم های دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP است. از معروفترین این کابل ها کابل CAT5 و CAT6 هستند.

کابل فیبر نوری. که برای انتقال داده در شبکه های بزرگ که نیاز پهنای باند زیادی دارند و فواصل بین پوینت های آنها بیش از 100 متر است، مورد استفاده  قرار می گیرد.

  • رک شبکه

جعبه ای فلزی در ابعاد مختلف است که برای نگهداری از تجهیزات شبکه اکتیو از آن استفاده می شود. این امر برای مراقبت از این تجهیزات در برابر آسیب های احتمالی محیط و نیز عدم به هم ریختگی فضا انجام می شود. رک ها در دو نوع دیواری و ایستاده که بزرگتر از رک دیواری است تولید می شوند. سایز آنها نیز با واحد یونیت بیان می شود. رک های 4، 6 و 9 یونیت از پرکاربردترین رک ها هستند.

  • پچ پنل

تجهیزات شبکه دارای کابل های زیادی هستند تجمع این کابل ها داخل رک موجب به هم ریختگی فضا و در مواردی خطر آفرین است. به منظور مدیریت کابل های ارتباطی از پچ پنل استفاده می شود. پچ پنل خود یک مکعب مستطیل است که از یک سری از کیستون های شبکه که در کنار هم قرار گرفته اند تشکیل شده و در درون رک قرار می گیرد.

ب- تجهیزات شبکه اکتیو

به تجهیزاتی که هر گونه پردازش، تبدیل و عملیاتی را بر روی داده ها انجام می دهند تجهیزات اکتیو Active شبکه می گویند. این دستگاه ها برای انجام پردازش های الکترونیکی خود نیازمند برق هستند. برخی از این تجهیزات در شبکه های با سیم و برخی نیز در شبکه های بی سیم کاربرد دارند. در این بخش مهمترین تجهیزات شبکه اکتیو را مرور خواهیم کرد.

آنتن بیسیم یا وایرلس

در مواردی به علت فاصله زیاد بین فرستنده و گیرنده سیگنال در شبکه های بی سیم شاهد افت قدرت و کیفیت سیگنال هستیم. در این موارد از آنتن بی سیم یا وایرلس برای تقویت سیگنال استفاده می شود.

مودم

معروفترین تجهیزات شبکه، مودم است. این وسیله برای دریافت و ترجمه سیگنال های آنالوگ فرستاده شده توسط فراهم کننده سرویس اینترنت یا ISP به سیگنال های دیجیتال که برای دستگاه های الکترونیکی قابل خواندن باشد و برعکس را بر عهده دارد.

در سال های اخیر انواع مودم متناسب با انواع تکنولوژی های خدمات اینترنت پدید آمده اند. برخی از انواع مودم ها عبارتند از مودم های متناسب با تکنولوژی DSL مانند ADSL، ADSL2، ADSL2+ و VDSL. تفاوت سه مودم اول با مودم VDSL در این است که سرعت دریافت و ارسال اطلاعات در آنها اختلاف زیادی دارد. اما در مودم های VDSL که تکنولوژی بسیار نوپایی است سرعت دریافت و ارسال اطلاعات یا همان دانلود و آپلود بسیار به هم نزدیک است. تمامی مودم های با تکنولوژی DSL با اتصال به خطوط تلفن کار می کنند. اما همزمان کاربران می توانند تماس تلفنی نیز داشته باشند بدون اینکه در کیفیت مکالمات یا سرعت اینترنت انها خللی وارد شود.

از دیگر انواع مودم مودم هایLTE  هستند. این مودم ها که به مودم سیم کارتی نیز معروف هستند با پیشرفت تکنولوژی روزبه روز در حال گسترش هستند. در حال حاضر مودم های LTE-4G و TD-LTE پیشرفته ترین این مودم ها هستند. البته هنوز تحقق همه استانداردهای اینترنت 4G در هیچ جای دنیا میسر نشده است با این این حال این مودم ها نزدیک ترین کیفیت را به اینترنت ایده آل 4G ارائه می کنند. برخی از انواع این مودم ها TD-LET یا LTE 4G و LTE 3G هستند.

روتر

یکی از دستگاه های مهم و هوشمند شبکه است. از روتر هر دو شبکه های LAN و WAN استفاده می گردد .وظیفه اصلی یک روتر برقراری ارتباط بین شبکه های مختلف یا قسمت های مختلف یک شبکه بزرگ است.

به عنوان مثال روتر یک شبکه کامپیوتری را بین کلاینت ها و دستگاه های موجود در محل با اینترنت یا اینترانت ایجاد می کند. در واقع اتصال این دستگاه ها نه توسط مودم که توسط روتر انجام می شود. اختصاص یک IP مخصوص به هر دستگاه توسط روتر باعث می شود تا اطلاعات هر درخواستی که در شبکه فرستاده می شود به سمت همان دستگاه مسیریابی شود.

با استتفاده از روتر می توانید تنظیمات شبکه خود مانند تنظیمات امنیتی، اولویت بندی استفاده از ترافیک به دستگاه های مختلف و … را تغییر دهید. از دیگر امکانات روتر امکان اتصال دستگاه های موجود در یک شبکه به یکدیگر و یا امکان شبکه کردن تجهیزات هوشمند ساختمان و ارتباط از راه دور با آنهاست. یک دستگاه روتر معمولا دارای چند پورت برای اتصال با سیم به دستگاه های موجود در شبکه و همچنین یک درگاه پورت اترنت برای اتصال به مودم است.

برای اتصال به اینترنت، اینترانت و شبکه های داخلی و استفاده از آن به هر دوی این دستگاه ها احتیاج داریم. با این حال امروزه بسیاری از برندهای معتبر مانند سیسکو، میکروتیک، دیلینک و تی پی لینک دستگاه هایی با عنوان مودم/روتر با کارایی دو دستگاه در یک دستگاه را به بازار عرضه کرده اند. به این ترتیب نیاز کاربران برای تهیه دو دستگاه مجزا برطرف شده است.

روترها در ابعاد و با قدرت های مختلف تولید و عرضه می شوند.

سوئیچ شبکه

سوئیچ شبکه برای ارتباط گره های مختلف یک شبکه با یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. بطور مثال با اتصال هریک از کامپیوترهای موجود در شبکه به یک سوئیچ شبکه میتوان بین آنها بطور مستقیم داده هایی را رد و بدل کرد. وظیفه تقسیم پهنای باند نیز بر عهده سوئیچ شبکه است. یکی از کاربردهای اصلی سوئیچ شبکه در سیستم های دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP است که در آن دوربین های IP به این دستگاه متصل شده و سپس یک خروجی کابل شبکه از این دستگاه به دستگاه NVR یا ضبط تصاویر وصل می شود. چند نوع پرکاربرد سوئیچ ها، سوئیچ های مدیریتی، غیر مدیریتی، PoE، سوئیچ هوشمند و … هستند. هرچه تعداد پورت های آنها بیشتر باشد دستگاه های بیشتری قادرند تا به آنها وصل شوند. قیمت یک سوئیچ شبکه عمدتا به نوع، تعداد پورت ها و برند سازنده آن بستگی دارد.

اکسس پوینت

اکسس پوینت چیست؟ در صورتی که قصد راه اندازی یک شبکه بی سیم در محیط متوسط یا بزرگ دارید به ACCESS POINT نیاز دارید. این وسیله یکی از تجهیزات شبکه است که به عنوان پورتال برای دستگاه های موجود در یک شبکه محلی عمل می کند. این وسیله همان کاری را برای شبکه های متوسط و بزرگ می کند که اکستندرها برای شبکه های کوچک خانگی می کنند. در واقع اکسس پوینت پوشش بی سیم سیگنال های شبکه و تعداد دستگاه هایی که میتوانند به آن متصل شوند را تا تعداد 60 دستگاه افزایش می دهد. این امر با اتصال روتر به دستگاه اکسس پوینت با یک کابل پرسرعت اترنت و تبدیل سیگنال های باسیم به بی سیم انجام می شود.

اکسس پوینت در کارکردش یک تفاوت اساسی با روتر دارد. آن این است که این وسیله اساسا یک منطقه جدید را برای پوشش وایرلس و دستگاه های بیشتر ایجاد می کند. در حالی که روتر از همان منطقه موجود استفاده  می کند. با استفاده از Access Point کارمندان یک شرکت بزرگ می توانند به راحتی بین اتاق ها جابجا شوند و در حالی که اتصال آنها از یک اکسس پوینت به یک اکسس پوینت دیگر سوئیچ می شود، بدون کمترین افت کیفیت از شبکه داخلی و اینترنت خود استفاده کنند. همچنین با استفاده از آن میتوانید به کاربران مهمان اجازه ورود داده یا دسترسی آنها محدود کنید.

برخی از انواع جدید اکسس پوینت ها با استفاده امکان PoE قادرند برق مصرف خود را بدون نیاز به یک کابل برق جدید از طریق کابل شبکه تامین نمایند.

انواع مختلف اکسس پوینت

تجاری یا اینترپرایزی. که مناسب مکان های تجاری بزرگ است.

دیواری و سقفی یا داخلی. که در محیط های داخلی استفاده می شود و سرعت انتقال داده 150 تا 300 مگابیت بر ثانیه پوشش می دهد.

مستقل یا Standaolne. که مخصوص شبکه های خانگی بوده و با امکان احراز هویت، ترجمه آدرس و فایروال را دارا هستند.

کنترلی. که مخصوص پروژه های بزرگ با امکانات ویژه ای مانند پیکربندی، رمز گذاری و مدیریت متمرکز است.

اکسس پوینت خارجی. که در برابر شرایط آب و هوایی مختلف اعم از رطوبت زیاد، دمای بسیار بالا یا پایین، بارندگی و … مقاوم هستند.

رادیو وایرلس

یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه است که امکان به اشتراک گذاری بی سیم اطلاعات را در مسافت های طولانی فراهم می کنند. در حال حاضر چه در بازار ایران و چه در بازار جهانی برند میکروتیک معتبرترین تولید کننده این محصول است. رادیو وایرلس در دو نوع زیر تولید می شود.

1- رادیو وایرلس Outdoor. که طول موج کوتاه ارسال می کند و مخصوص پروژه های بزرگ با مسافت های زیاد است.

2- رادیو وایرلس Indoor. که طول موج بلند ارسال می کند و مخصوص پروژه های کوچک با مسافت های کوتاه است.

تلفن تحت شبکه

این تلفن ها در شبکه های VoIP به کار برده می شوند. این تجهیزات امکان برقراری تماس های صوتی، تصویری را  بسترهای شبکه یا IP فراهم می آورند.

تلفن های تحت شبکه سیگنال های صوتی آنالوگ را به سیگنال های دیجیتال تبدیل کرده و به عنوان داده بروی خط ارسال می کنند.

به بیان دیگر تلفن های  تحت شبکه مکالمات تلفنی را دریافت و آنها را در سرتاسر سیستم تلفن VoIP مسیریابی می کنند. پس از آن دوباره سیگنال های دیجیتالی را دریافت و آنها را بصورت سیگنال های صوتی و تصویری پخش می کند. برندهای Yealink، Grandstream و Sysco از مطرح ترین فعالان در زمینه تولید تلفن تحت شبکه هستند.

برندهای تجهیزات شبکه

در حال حاضر برندهای معتبر فراوانی در جهان در حال تولید تجهیزات مختلف شبکه هستند. اما، هر کدام از آنها در تولید برخی از تجهیزات شبکه مشهور هستند. برندهای معتبری که در ایران نیز حضور فعالی در بازار دارند عبارتند از:

تجهیزات شبکه لینکسیس LINKSYS

که معروفترین محصولات آن سوئیچ های شبکه و اکسس پوینت ها هستند.

تجهیزات شبکه میکروتیک MikroTik

که مستقر در کشور لتونی است و معروفترین محصولات این برند انواع رادیو وایرلس و روتر است.

تجهیزات شبکه هایک ویژن HikVision

این برند که در صنعت دوربین مداربسته بسیار معروف است انواع سوئیچ شبکه را نیز به بازار جهانی عرضه کرده است.

تجهیزات شبکه داهوا Dahua

این برند نیز در صنعت دوربین مداربسته بسیار معروف است. انواع سوئیچ شبکه این برند نیز بسیار پرکاربرد است.

تجهیزات شبکه تی پی لینک TP-LINK

این برند آشنا برای تمامی کاربران اینترنت محصولات بسیار متنوع و قدرتمندی را در دسته های مودم، روتر و سوئیچ شبکه به بازار عرضه می کند.

تجهیزات شبکه دیلینک D-LINK

این برند نیز برای کاربران اینترنت بسیار آشناست. محصولات این برند شامل انواع مودم، روتر و سوئیچ شبکه است.

مودم یوتل Utel

این برند ایرانی در سال های اخیر توانسته سهم قابل توجهی از بازار انواع مودم را به خود اختصاص دهد.

قیمت، خرید و فروش تجهیزات شبکه

قیمت هر یک از محصولات تجهیزات شبکه به فاکتورهای مختلفی از جمله برند، ویژگی های فنی، اندازه پروژه شما و … بستگی دارد. برای انتخاب تجهیزات شبکه مورد نیاز خود می توانید با کارشناسان فروش و فنی ما مشاوره نمایید تا بدون صرف هزینه های اضافی بهترین، مطمئن ترین و مقرون بصرفه ترین محصول را برای پروژه خود انتخاب نمایید.

شرکت فیدار پردازش خاورمیانه دارای نمایندگی یا عاملیت فروش از برندهای معتبر تجهیزات شبکه مانند تی پی لینک، دی لینک، میکروتیک، لینکسیس، هایک ویژن، داهوا و یوتل است. لیست قیمت تجهیزات شبکه نیز در فروشگاه اینترنتی این شرکت فراهم آمده است. جهت خرید آنلاین تجهیزات شبکه مورد نظر خود ابتدا در سایت ثبت نام کرده و با خیالی آسوده اقدام به خرید نمایید.

همچنین در صورتی که فروشنده انواع تجهیزات شبکه هستید می توانید از قسمت درخواست نمایندگی فرم درخواست نمایندگی خود را برای ما ارسال نمایید. 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *